THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Arti i ngjyrosur nga fëmijët e sëmurë


Arti i ngjyrosur nga fëmijët e sëmurë

Rrjeti i shoqatës "USERN" ka mbajtur galerinë e artit për herë të pestë në spitalin publik në Oba. 

Spitali publik në Alania/Oba është pranë qendrës tregtare, Metro dhe njihet se është tejet e madhe. Qeveria ka vendosur galerinë për fëmijët e sëmurë. Arti bëhet nga fëmijët e moshave 4 deri në 17 vjeç me sëmundje kronike (leukemia, lymphoma, sëmundje të zemrës dhe reumatike). Festivali është krijuar për të shfaqur vetëdijen për të sëmurit. Në festival, kishte shtete të ndryshme, përfshirë edhe Turqinë. Në fund, nga ata që ngjyrosën, 21 shtete shkuan në finale. 44 piktura janë shfaqur aty gjithsej. Sipas shefit të stafit që punon në spital, të gjithë punonjësit e shijuan faktin se ata kishin mundësi t'i shihnin vizatimet e bukura. Të gjithë pjesëmarrësit ishin falënderues dhe të motivuar me vizatimet, sepse secila pikturë prezanton jo vetëm fëmijën, por edhe familjet e tyre dhe vuajtjet që kanë pasur deri më tani.  

Të gjithë ata që shkojnë në spital, mund t'i shohin këto vizatime. Sigurohuni që të shkrepni fotografi dhe t'i shpërndani në rrjetet sociale, për të ngritur vetëdijen për fëmijët jo vetëm të sëmurë, por në përgjithësi. 

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question