THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Frutat e reja tropikale janë duke u kultivuar në Alania


Frutat e reja tropikale janë duke u kultivuar në Alania

Edhe pse menduam se kemi shkruar lajmin se mangot kultivohen në Alania/Gazipasa, ne tani ju njoftojmë se janë 24 fruta të rinjë tropikal që po kultivohen në Alania dhe ata janë të gatshëm për dyqane në pak vite! 

Fermerët janë të vetëdijshëm se klima e Alanias ka karakteristika të ngjashme me motin në zonat tropikale. Gjithashtu, pemët e frutave tropikale njihen për aftësinë e tyre për t'u përshtatur. Frutat tropikale janë më të shtrenjta në Turqi pasi nuk shiten shpesh duke i bërë më të vlefshme në dyqan. Kjo është arsyeja pse disa fermerë në Alania kanë vendosur të provojnë dhe t'i kultivojnë këta fruta për t'i shitur më pas në dyqan. Nëse nuk keni qenë këtu më parë, Alania është e famshme për avokadot dhe bananet e saj. 

Avokadot përdoren në sallata, senduiq dhe shërbehen në fillim derisa hahen pasi i qëroni duke iu vendosur limon, kripë dhe vaj ulliri.

Në vetëm disa vite, fermerët kishin nisur të kultivonin mango dhe papaja, tani ata kanë nisur të kultivojnë kerimoja, karambola, fruta dragoi, molla të kremta, longon, mangis dhe të tjera. Në total, njerëzit kanë nisur të kultivojnë 24 fruta të ndryshme. Do të jemi në gjendje t'i shohim këto fruta pas tre apo pesë vitesh në treg.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question