THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Jeta e qetë në malin Kaz


Jeta e qetë në malin Kaz

Küçükkuyu, i njohur si hyrje në Egje. Ka shumë fshatra të vegjël, detëra të pastër dhe malet të gjelbra përreth zonës. Që prej kohërave antike është një vend në malin Kaz dhe është i mbuluar nga pemët e ullirit, gjelbrimi dhe zona e pasur me oksigjen e bën një vend të mirë për mysafirët.  

Në vend se të jetë i popullarizuar dhe i ngarkuar për pushime, Küçükkuyu është i qetë. Nuk ka zhurmë muzikash dhe nuk ka asnjë shqetësim për ju fshatin e vogël. Gjatë ditës ju mund t'i shijoni plazhet dhe në mbrëmje restaurantet e peshkut të freskët. Shkaku i vendndodhjes strategjike, shumë popullësi të vjetra kanë jetuar këtu si licianët, persianët, pergamonët dhe bizantinët. 

Fshati Adatepe 

Pasi të kaloni rrugët e shtrembra në malin Kaz, ju arrini në fshatin Adatepe. Që prej kohës së Perandorisë Osmane, ky fshat është ndër më të vjetrit në Turqi. Shkaku i rënies së Perandorisë Osmane, fshati u braktis dhe u harrua. Vite më parë, fshati u rikthye në gjendjen e tij aktuale.

Toka e Zeusit

Mbi fshatin Adatepe shtrihet Toka e Zeusit. Derisa ecni në maje të malit, ju pret një pamje spektakolare. Sigurohuni që të shkrepni fotografi të vrimës pranë shkallëve ku besohet se janë gjurmët e Zeusit. Në majë është një pemë, i cili thuhet se është i shenjtë.

Fshati Yeşilyurt 

Yeşilyurt është një destinacion i ngjashëm turistik me fshatin Adatepe. Ju mund të gjeni hotele dhe shumë zona të paprekura shkaku i popullësisë së vogël. Duam të shtojmë se banorët i kanë të ardhurat nga produktet e tyre natyrore nga ulliri.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question