Liqen me pamje unike me një platformë lundrimi

Diga Karacaören-2 ndodhet në autostradën Antalia - Isparta. Diga, e themeluar në vitin 1993, ka një vëllim prej 49 milionë metra kub dhe një prodhim mesatar vjetor prej 206 gigavat (GWh).

Liqen me pamje unike me një platformë lundrimi

Diga e liqenit Karacaören-2 Dam në Burdur është njëra vendet ku turistët e huaj shkojnë në Antalia.  

Diga Karacaören-2 ndodhet në autostradën Antalia - Isparta. Diga, e themeluar në vitin 1993, ka një vëllim prej 49 milionë metra kub dhe një prodhim mesatar vjetor prej 206 gigavat (GWh). Diga gjithashtu u bën përshtypje turistëve me pamjen e liqenit mes pyllit. Rajoni ka shumë specie zogjsh, dhe kjo është ndër arsyet pse ky është ndër vendet më të vizituara nga njerëzit që vijnë në Antalia. Falë një kompania, tani turistët kanë mundësi të shikojnë liqenin me një platformë lundrimi nga një motobarkë duke shijuar kalimin e kohës në zonë për t'u inspiruar.

Mjedis pa zhurmë

Z.Yücel theksoi se ata kishin për qëllim të prezantonin të gjitha bukuritë e ndryshme, duke thënë: "Njerëzit janë shumë të lumtur me tingullin e zogjve dhe se ata janë të ndërthurur me natyrën në një mjedis të qetë. Turistët nuk shohin vetëm detin dhe plazhet, por gjithashtu janë në gjendje të vlerësojnë natyrën. Ne shpjegojmë se uji përdoret për ujë të pijshëm dhe ujitje në Antalia. Në udhëtimin tonë, ne u tregojmë atyre themelet akoma ekzistuese si oxhaqet, xhamitë dhe shtëpitë".