THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Mbi 1.35 milionë prona janë shitur në vitin 2019, me një rekord prej 45 mijë të pasurive të paluajtshme të shitura për të huajt


Mbi 1.35 milionë prona janë shitur në vitin 2019, me një rekord prej 45 mijë të pasurive të paluajtshme të shitura për të huajt

Gati mbi 1,35 milionë prona u shitën në Turqi në vitin 2019, siç ka njoftuar institucioni statistikor turk të mërkurën, 15 janar 2020, derisa më shumë se 45 mijë prona prona u shitën shtetasve të huaj gjatë vitit 2019.

Sigurisht, siç pritej Stambolli mori kryesimin në shitje për shtetasit dhe investitorët e huaj me një rekord prej 20,857 pasurive të patundshme, e ndjekur nga qyteti turistik mesdhetar i Antalias (8,951), kryeqyteti Ankara (2,539), pastaj nga provinca veriperëndimore e Bursës (2.213).

Kush ka blerë më së shumti prona në Turqi 

Qytetarët irakianë kryesuan renditjen me 7,596 shtëpi të blera, të ndjekur nga iranianët, rusët, arabët dhe më pas afganët që ishin në pesë blerësit më të mirë.

Vetëm në dhjetor, rreth 5,300 njësi pronësore iu shitën shtetasve të huaj, dhe përsëri irakianët janë në krye të listës me blerjen e mbi 900 shtëpive, që është deri në +16 përqind në baza vjetore, e ndjekur nga iranianët me një shumë prej 76 pronash, dhe rusët blenë rreth 362 njësi.

Vetëm 511,700 njësi u shitën të reja për herë të parë, dhe pjesa tjetër ishin kryesisht prona të rishitura që shiteshin duke filluar nga janari deri në dhjetor gjatë vitit 2019.

Shitjet më të larta u shënuan në Stamboll si zakonisht jo vetëm duke qenë destinacioni kryesor turistik për të huajt, por edhe nga shitjet dhe investimet e pasurive të paluajtshme, gjithashtu, me një përqindje prej 17.6 përqind të totalit të pronve që shiten në të gjithë vendin, e cila arrin deri në 237,600 njësi për gjithë vitin.

Siç u tha nga të dhënat zyrtare, kryeqyteti Ankara dhe Izmiri erdhën me një mesatare prej 132,00+ shitjesh dhe një përqindje prej 9.8 përqind nga të gjitha shitjet, e ndjekur nga 79,000 njësi.

Si anëtar i bordit të një kompanie të famshme ndërtimi, ai ka deklaruar se shoqata promovuese e pasurive të paluajtshme jashtë shtetit synon të rrisë shumat totale të investimeve dhe shitjeve të huaja nga gjashtë miliardë dollarë në 20 miliardë dollarë në vitin 2020.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question