THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Pse të investojmë në pasuritë e paluajtshme në Turqi


Pse të investojmë në pasuritë e paluajtshme në Turqi

Shumë njerëz fillojnë të marrin në konsideratë blerjen e pasurive të paluajtshme në Turqi pasi të vizitojnë këtë vend të ngrohtë si turistë. Një numër i madh i tyre po kërkojnë një apartament ose vila të këndshme buzë detit ku do të jenë në gjendje të kalojnë pushime të shkurtra disa herë në vit. Për disa njerëz arsyeja kryesore e blerjes së një prone është qëndrimi i përhershëm dhe mundësia e marrjes së shtetësisë turke në të ardhmen. Dhe, të tjerët e konsiderojnë pasurinë e paluajtshme turke si një investim fitimprurës dhe planifikojnë të japin pronën e tyre me qira ose ta rishitin atë dhe të fitojnë nga diferenca e çmimit.

Turqia ofron një larmi të gjerë të pasurive të palaujtshme me çmime jashtëzakonisht tërheqëse. Dikush mund të gjejë apartamente të thjeshta "studio" të përballueshme, si dhe apartamente luksoze me pamje nga deti si dhe vila. Të huajt tërhiqen kryesisht nga qytetet turistike bregdetare të njohura dhe kryeqyteti kulturor Stamboll për shkak të numrit të lartë të fluturimeve të rregullta dhe "charter" të volitshme gjatë gjithë vitit. Shëtitja nëpër vend është shumë e thjeshtë falë funksionimit perfekt të sistemit të transportit publik.

Një nga avantazhet e dukshme të blerjes së pronës në Turqi është puna e favorshme e vizave dhe procedura e lehtë e marrjes së një leje qëndrimi. Qytetarët e shumë vendeve mund të vizitojnë Turqinë për qëllime turistike pa humbur kohë dhe para për aplikimin për vizë. Dhe, pronarët e lejeve të qëndrimit mund të shijojnë klimë të bukur, peisazhe piktoreske dhe bollëk të frutave dhe perimeve të shijshme dhe të freskëta çdo ditë pa u larguar nga vendi. Për më tepër, pas pesë vitesh pronarët e pronave mund të aplikojnë për shtetësi turke dhe të bëhen qytetarë të barabartë të këtij vendi të mrekullueshëm.

Procedura e blerjes së pronës dhe transferimit të pronësisë është shumë e thjeshtë dhe transparente. Dokumenti kryesor që vërteton të drejtat e pronësisë, "TAPU", mund të lëshohet brenda disa ditësh. Ky dokument zyrtar është regjistruar në Departamentin e Zyrës Kadastrale dhe e gjithë procedura kontrollohet rreptësisht. Për të gjitha objektet e pasurive të paluajtshme ekziston një regjistër i vetëm, dhe kjo eliminon çdo rrezik për blerësin.

Çmimi i jetesës është mjaft i ulët. Frutat dhe perimet e freskëta janë jashtëzakonisht të lira në treg. Ka shumë dyqane me rroba të lira, por me stil dhe me cilësi të lartë si dhe tekstile shtëpiake. Shumë njerëz vijnë në Turqi me qëllimin për të blerë bizhuteri dhe lëkurë. Çmimet për shumicën e produkteve dhe shërbimeve janë shumë më të lira se në Evropë ose ShBA.

Kështu, Turqia është një vend tërheqës për shumicën e të huajve. Kjo siguron kërkesën e lartë për qira dhe blerje të pronës dhe, nga ana e saj, krijon një terren pjellor për investime. Pjesa e investimeve në pasuri të paluajtshme është rreth 12-15 përqind e investimeve totale të huaja në Turqi.

Së pari, investimet në pronën turke janë të dobishme për shkak të likuiditetit të tyre të lartë. Apartamentet në komplekset e banimit, të cilat ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh dhe janë të vendosura në zonat me infrastrukturë të zhvilluar mirë, janë me kërkesë të lartë për qira gjatë gjithë vitit. Ata janë tërheqëse edhe për rishitje. Ajo që është e rëndësishme, disa agjenci të pasurive të paluajtshme ofrojnë mundësi blerjeje me qira tashmë të garantuar. Për shembull, ju mund të merrni 5000 - 6000 euro të garantuara nga qiraja në vit nëse blini një apartament relativisht të vogël. Dhe, kërkimi për qiramarrës dhe adresimi i të gjitha çështjeve të lidhura do t'i takojë agjencionit.

Një tjetër gjë e rëndësishme është se Turqia ofron një treg shumë të besueshëm. Ekonomia e vendit karakterizohet nga rritja e qëndrueshme dhe është një nga njëzet ekonomitë më të mëdha në botë. Çmimet e pasurive të paluajtshme po rriten gjithashtu në mënyrë të vazhdueshme. Ata që blenë pronë në Turqi disa vjet më parë tani mund ta shesin atë me një çmim shumë më të lartë. Tregu i pasurive të paluajtshme në vend po rritet vazhdimisht. Dhe, çdo vit ka një sasi të madhe ndërtesash të reja, duke përfshirë shumë objekte luksoze që ofrojnë shërbime të nivelit të lartë.

Për më tepër, Turqia dallohet nga qëndrimi i favorshëm ndaj investitorëve të huaj. Qeveria po punon vazhdimisht në thjeshtimin e procedurave dhe krijimin e një klime të favorshme për tërheqjen e investitorëve të rinj. Rreziqet reduktohen në zero. Puna e veprimtarisë së investimeve të huaja është një nga më liberalët në Turqi. Pas shitjes së pronës turke, lehtë mund të transferohen parat në vendlindjen e tij/saj. Dhe, ajo që është gjithashtu e rëndësishme, të huajt mund të marrin kredi për blerjen e pronës në një bankë turke dhe ekziston mundësia e blerjes së pronës në këste për disa vjet.

Përveç kësaj, është shumë fitimprurëse të investosh në projektet që janë në ndërtim e sipër. Kompanitë turke të ndërtimit jo vetëm që përfundojnë punën në kohë, por shpesh janë përpara afateve të përcaktuara kohore. Klima e butë dhe kërkesa e lartë kontribuojnë në afatet e shpejta të përfundimit të projekteve. Ndonjëherë bankat turke ofrojnë sigurime të cilat garantojnë një pagesë të caktuar në rast të vonesave. Prona në ndërtim e sipër mund të blihet shumë lirë dhe është e mundur të fitohen shuma shumë tërheqëse parash në rishitjen e saj, praktikisht pa ndonjë rrezik të lidhur.

Blerja e pronës në Turqi për qëllime investimi lehtë mund të shumëfishojë kursimet tuaja!

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question