THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Sallonet e floktarisë po hapen gradualisht në Turqi


Sallonet e floktarisë po hapen gradualisht në Turqi

Situata me koronavirus në Turqi është duke u stabilizuar. Çdo ditë, statistikat tregojnë numra premtues derisa numri i të infektuarve është duke rënë dhe numri i të shëruarve po rritet. Kjo është arsyeja pse qeveria ka vendosur të reduktojë masat duke hapur sallonet e floktarisë si shenjë e parë e normalizimit. 

Kushtet e hapjes 

Lderi turk ka njoftuar se nga 11 maji, 2020, sallonet e floktarisë do të hapen. Nga 10 maji, qytetarët mbi 65 vjeç lejohen të dalin jashtë nga ora 11:00 deri në orën 15:00. Fëmijët nën moshën 14 vjeç do ta kenë mundësinë e njejtë, por vetëm nga 13 maji.

Madje, qeveria ka vendosur ta largojë pezullimin e punës për sallonet e floktarisë, dhe se ata duhet t'i ndjekin masat mbrojtëse. Ato janë: 

  • Të gjithë frizerët duhet të punojnë me dorëza dhe maska. 
  • Ofruesit e shërbimeve lejohen të punojnë vetëm me gjysmë kapaciteti. 
  • Dezinfektimi duhet të bëhet në baza ditore. 

Puna e secilit instuticion do të mbikqyret rregullisht. Brenda shtëpisë së parlmentit në Turqi, thuhet se sallonet e bukurisë do të hapen së shpejti. Por, nëse masat nuk merren në konsideratë, masat tjera do të rikthehen. 

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question