THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Tërmeti i Izmirit / Vendet më të sigurta për të jetuar në Turqi!


Tërmeti i Izmirit / Vendet më të sigurta për të jetuar në Turqi!

Siç keni dëgjuar në shtyp, më 30 tetor, një prej qyteteve më të mëdha të Turqisë, kishte një tërmet të fuqishëm. Është ndjerë vetëm në zonat bregdetare të detit Egje dhe lehtësisht në Greqi. Shpejt pas tërmetit, apartamentet u shkatërruan dhe disa u dëmtuan. Zyrtarët qeveritarë shpejt reaguan dhe e vunë në dispozicion policinë, njësitet e zjarrfikësve për t'i ndihmuar njerëzit që kishin mbetur nën rrënoja. Gjithashtu, qytetet e mëdha si Elazig dhe Ordu nxituan t'i ndihmonin njerëzit e Izmirit duke dërguan kamionë me të mira dhe ushqime për ata. Pavarësisht përpjekjeve të shumta, 114 njerëz kanë vdekur shkaku se disa kompani ndërtimi në Izmir nuk kanë ndjekur rregullat e bëra pas tërmetit paraprak në vitin 1999.  

Atje kishte të mbijetuar si Ayda Gezgin, Elif Perinçek dhe të tjerë që mbetën nën rrënoja për më shumë se 65 orë! Fatmirësisht, kishte edhe shumë të tjerë të mbijetuar se sa njerëz të vdekur në këtë incident të tmerrshëm. 


Kanë kaluar ditë që prej kur u njoftua se ndërtesat e rrënuara u kontrolluan plotësisht dhe ndërtesat e dëmtuara u rrënuan për siguri. Menjëherë pas kësaj, qeveria kërkoi një ekip për të kontrolluar dhe raportuar të gjitha rreziqet e mundshme. Nga ana tjetër, një ekip ekspertësh sizmologjikë bënë një raport mbi cilat zona të Turqisë ishin më të sigurtat për të jetuar. Rezultatet tregojnë se Mesdheu dhe Deti i Zi janë zonat më të sigurta për të jetuar. Por, për shkak të rrëshqitjeve të tokës dhe sasisë së shiut, Alania u zgjodh si një nga vendet më të mira për të jetuar.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question