Kalaja e Uchisar plotësoi pritjet e vitit 2018


Kalaja e Uchisar është një nga oxhaqet e zanave, e vendosur në zonën e Kapadokias. Është oxhaku më i lartë i zanave në botë dhe ka 109 mijë turistë vendas dhe të huaj në gjysmën e parë të vitit.

Kryetari i komunës së Uchisar, një zonë e Nevsehir, Ali Karaaslan deklaroi se kalaja priti 109,600 turistë në gjysmën e parë të vitit. Kjo përfaqëson që ka pasur një rritje prej 40 përqind krahasuar me të njëjtin term të vitit paraprak. Ai gjithashtu komentoi se viti 2018 po përmbush pritjet e turizmit dhe është një vit produktiv. Ai tha për "Kalaja e Uçisarit është pika më e lartë e zonës, e cila tërheq vëmendjen e turistëve. Për më tepër, Kalaja e Uchisar është oxhaku më i madh i zanave. Në gjysmën e parë të vitit, 109.600 njerëz vizituan kështjellën, 67.700 prej të cilëve me një tarifë të plotë dhe 40.800 prej të cilëve me një tarifë studentore dhe 1.400 prej të cilëve falas. Ne mund të konkludojmë se viti 2018 është një vit mjaft produktiv për sa i përket turizmit për ne".

Zona Uchisar i Nevsehir, Turqi është një vend i njohur i viteve të fundit. Sepse ka shtëpi të gdhendura në shkëmbinj, hotele të vogla dhe restaurante të lezetshme. Është pesë kilometra larg nga qendra e Nevsehir, e vendosur në një lartësi nga ku Kapadokia mund të shikohet në mënyrë panoramike.