0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Kodet HES dhe testet PCR


Nga 6 shtatori 2021, qytetarët dhe banorët e Turqisë që nuk janë të vaksinuar, do t'ju kërkohet testi PCR, me rezultat negativ, për të marrë pjesë në aktivitete të ndryshme si koncerte, kinema dhe teatër.

Operatorët dhe organizatorët do të kërkojnë një dëshmi vaksinimi ose rezultat negativ të testit PCR të bërë në 48 orët e fundit përmes kodit HES në hyrje të ngjarjes. 

Nëse personi nuk ka COVID-19, nuk është i vaksinuar ose nuk ka test PCR, nuk do të lejohen të marrin pjesë në ngjarje. 

Një test negativ PCR do të nevojitet edhe për udhëtimet me aeroplan, autobus, tren ose me mjete tjera të transportit publik, nga qytetarët dhe banorët që nuk janë të vaksinuar. Megjithatë, kjo nuk përfshihet nëse jeni duke udhëtuar me transport privat, për shembull, me veturën tuaj. 

Kompanitë e udhëtimeve, përfshijnë transferet në aeroport, do të kërkojnë dëshmi vaksinimi ose rezultat negativ të testit PCR të bërë në 48 orët e fundit, ndryshe nuk do të lejohen në mjetin transportues. Pa njëren prej tyre, ata nuk do të merren parasysh. 

Për njerëzit që nuk kanë sëmundje ose nuk janë të vaksinuar, duhet të dëshmojnë testin negativ PCR, i cili duhet bërë në 48 orët e fundit. Në disa provinca, nuk lejohet hyrja pa këto.

Në mënyrë që ta kuptoni se si ta merrni kodin tuaj HES, ju lutem shikojeni blogun tonë të mëparshëm.