0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Rritja e madhe në eksport për Turqinë


Rritja e madhe në eksport 

Ministri i Tregtisë, Mehmet Mus ka njoftuar se eksportuesit turq kanë arritur shitjet e tyre më të mira në muajin gusht. Shitjet vjetore jashtë kanë arritur numrat më të lartë të mundshëm. 

Numrat

Një total prej 18.9 miliardë dollarë eksporti janë arkëtuar në muajin e kaluar duke pasur një rritje prej 52 përqind në vit. Ministri i Tregtisë sygjeron se këto numra i kanë kaluar përformancat para-pandemike me një rritje prej 43 përqind në krahasim me gushtin e vitit 2019. Pragu prej 200 miliardë dollarësh në korrik ishte zgjatur këtë vit dhe gjithashtu eksportet kanë arritur në 207.5 miliardë dollarë prej muajit të kaluar.  

Importi poashtu është përmirësuar

Në gusht, importet janë ngritur për 23.8 përqind në 23.2 miliardë dollarë. Për më shumë, shitjet për periudhën janar-gusht kanë pasur rritje masive prej 32 përqind dhe norrma ka kaluar prej 15.1 në 81.5 përqind. Numrat e njejtë nga viti i kaluar janë rritur për 20 përqind.  Importet kanë pasur ngritje për 23.8 përqind në 23.2 miliardë dollarë në gusht, kanë treguar të dhënat. Këto të dhëna janë të suksesshme për Turqinë dhe për të ardhmen e saj.