Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Me seritë popullare, turistët po vërshojnë sërish!


Për shkak të serive të reja (Cernobil), agjenda e tragjedisë së Cernobilit është në agjendën e të gjithëve. Pas serive, sytë janë kthyer te katastrofa e Cernobilit dhe interesimi i njerëzve është rritur konsiderueshëm. Seritë kanë arritur në përfundim dhe turistët kanë vëmendje te Cernobili. Pripyet, i cili ndodhet dhjetë kilometra nga zona e rrezikshme e Cernobilit, vizitohet më së shumti. Këtu ka informacione për vendet më me interesim në botë dhe duhet të vizitohen me masa mbrojtëse ndaj rrezatimit. 

Pripyat, ndodhet në veri të Ukrainës dhe dikur ka pasur 49 mijë banorë. Pas incidentit, shumica e popullësisë doli në qytet shumë shpejt. Qyteti daton nga shekulli i 12-të dhe vendi nuklear ka nisur të ndërtohet në vitin 1970 dhe përfundoi në vitin 1977. Zona ishte braktisur më 27 prill 1986 shkaku i rreziqeve nga mbetjet nukleare të Cernobilit. Në 11 ditë, mbetjet rrezatuese ishin 200 herë më të forta se në Hiroshima. Fatkeqësisht, kjo ishte marrë në konsideratë nga ndotja e ajrit në Norvegji. Norvegjia kërkoi studim nga Bashkimi Sovjetik pasi mësuan se sa e keqe është gjendja. Eksplodimi kishte shkaktuar vdekjen e menjëhershme të 31 njerëzve dhe më vonë të milionave. Tani, qyteti është "fantazmë" dhe i hapur për turistët.