0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Si ta zbërtheni jetën tuaj


Nëse jeni bashkuar me legjionet e njerëzve që kanë lënë vendin e tyre në kërkim të një jete më të mirë, atëherë ka shumë mundësi që tani po jetoni në një apartament ose vilë më të vogël. Tani është koha për t'u zbërthyer dhe riorganizuar. Kur u transferova këtu tre vjet më parë, kishte kaq shumë sende që solla me vete nga shtëpia ime në Mbretërinë e Bashkuar. Tani kam vendosur se është koha të zbutem. 

Koha për t'u bërë serioz

Më duhej të hiqja dorë nga sentimentalizmi im dhe të filloja të shikoja gjërat e mia me një sy më kritik. Kështu, unë pyeta veten, "Cilën nga këto sende duhet t'i hedh ose dhuroj dhe pse?" Unë listova përgjigjet e mia. Fillova duke hedhur gjërat e padobishme, të papërdorura, rroba ose objekte me njolla ose të thyera. Pastaj kisha një grumbull sendesh që mund të dhuroja. Jashtë kompleksit tim është një lloj kazani riciklimi i cili zbrazet rregullisht kështu që unë e di që gjërat e mia do të shkojnë në një vend të mirë. Shikova artikujt që nuk i përdor me të vërtetë, por jam akoma i lidhur me to. Kjo përfshin dhuratat e dasmës që na janë dhënë mbi 30 vjet më parë! Vendosa cilat duhet t'i mbaj absolutisht dhe pastaj i vendosa sendet e tjera në një grumbull. Unë do të pyes miqtë ose familjen nëse duan diçka dhe nëse jo atëherë edhe ata do të futen në koshin e riciklimit.

Magazina

Ka shumë artikuj të lirë në dispozicion ose në internet ose vizitoni një nga dyqanet e llojit të tyre. Vendosa gjithashtu të blija një shportë të cilën e përdor për të ruajtur faturat derisa të kem kohë t'i shikoj ato ose t'i paguaj. Thjesht e mban të pastër banakun tim të kuzhinës.

Zbrazni kuzhinat dhe banjot

Kur rregulloni shtëpinë tuaj, mos harroni të zbërtheni dhe organizoni edhe këto hapësira. Vendosni artikujt që përdorni çdo ditë në pjesën e përparme të dollapëve dhe nëse është një artikull i përdorur herë pas here, atëherë shtyjeni atë në pjesën e pasme. Mos harroni të shikoni datat e skadimit të barnave dhe t'i hidhni siç duhet! Unë në fakt kam një kuti të ruajtjes për këto, pasi nuk dua që gishtat e vegjël të futen aksidentalisht atje. Përndryshe ruani në një vend të lartë.

Nuk mund të premtoj se kjo do të ndryshojë jetën, por ka diçka mjaft çliruese për të hequr qafe gjërat e vjetra dhe të padobishme. Disa njerëz thonë se zbardhja e jetës suaj gjithashtu mund të ndihmojë në zbërthimin e mendjes tuaj.