Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Ishujt e lundrimit në Arsiyan Plateau


Vizitorët janë duke shkuar në Artvin, vend i njohur si "qytet i qetë" në qytetin e Savsatit, i cili ka 12 ishuj lundrimi në verë. 

Arsiyan Plateau ndodhet në veri dhe në perëndim të kufirit me Gjeorgjinë. Ka disa fshatra të vegjël në kodra. Në kodra, fshatrat Ilica, Pinarli dhe Kol janë aty. Arsiyan Plateau është më ndryshe nga kodrat për shkak të barit, ujit dhe peshqve. Ka gjithashtu edhe gurë kriporë, miniera qymyri dhe burime të shumta të nxehta me madhësi të ndryshme. Ekziston një bollëk i Negolaras (lule të verdha parajse) me erën e këndshme. Rrënjët e luleve gjithashtu kanë një lloj panxhari, i cili është i shijshëm dhe përdoret për lloje të ndryshme ushqimesh.

Atje ka edhe 20 liqene të mëdha dhe të vogla në Arsiyan Plateau, i cili ndodhet në malin Göze Mountain në një lartësi prej 3,176 metrash nga niveli i detit afër me kufirin gjeorgjian në distriktin Şavşat. Vendasit sugjerojnë që çdo pellg ka historinë e vet për të treguar dhe ekosisteme të ndryshme të dukshme përreth pellgjeve. Në fakt, disa nga liqenet kanë speciet e tyre endemike.