Shtetësia turke me investim | Rregullat e reja të shtetësisë

328 Vetitë

Rishitje Apartament Istanbul, Besiktas

 • Istanbul
 • 3 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 160m²

€511 000 Përditësimi i fundit: 2 Dita

Projekti ndodhet në Kuçukçekmeçe, e cila kohët e fundit është shfaqur si një nga lagjet më të njohura dhe më të rëndësishme të Stambollit.

 • Istanbul
 • 1, 2, 3, 4 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 59m², 103m², 164m², 234m²

Nga €157 000 Përditësimi i fundit: 3 Dita

Këto vila klasike moderne janë në Buyukcekmece, Stamboll. Vilat dupleks kanë pesë ose shtatë dhoma gjumi dhe përfitojnë nga një kopsht privat me pishinë.

 • Istanbul
 • 5, 7 Dhomat e gjumit
 • Vilë
 • 352m², 426.35m²

Nga €971 000 Përditësimi i fundit: 4 Dita

Projekti ndodhet në zonën Buyukcekmece, në anën perëndimore të pjesës evropiane të Stambollit, në bregun e detit Marmara.

 • Istanbul
 • 2, 3, 4, 5, 6 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 146m², 177m², 266m², 321m², 362m²

Nga €307 000 Përditësimi i fundit: 4 Dita

Këto apartamente të dizajnuara mirë janë në Pendik, Stamboll. Apartamentet jane dy dhe tre dhoma gjumi dhe ofrojne shtetesi dhe leje qendrimi me blerje.

 • Istanbul
 • 2, 3 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 65m², 150m²

Nga €179 000 Përditësimi i fundit: 5 Dita

Këto apartamente të pabesueshme në Beylikduzu, Stamboll, kanë pamje mahnitëse të qytetit dhe detit. Blloqet tridhjetë-katëshe ofrojnë apartamente të ndryshme.

 • Istanbul
 • 1, 2, 3 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 74m², 114m², 192m²

Nga €199 000 Përditësimi i fundit: 6 Dita

Prona ndodhet pranë aeroportit Sabiha Gokcen të Stambollit në rrethin Pendik, një nga zonat më tërheqëse në pjesën aziatike të qytetit.

 • Istanbul
 • Studio, 1 Dhomat e gjumit
 • Apartament, Komerciale
 • 29.64m², 115.65m², 430.48m²

Nga €162 000 Përditësimi i fundit: 8 Dita

Këto apartamente moderne dhe elegante ndodhen në Buyukcekmece, Stamboll. Projekti ofron apartamente me dy, tre, katër dhe gjashtë dhoma gjumi.

 • Istanbul
 • 2, 3, 4, 6 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 100m², 137m², 186m², 212m²

Nga €202 000 Përditësimi i fundit: 8 Dita

Këto vila jashtëzakonisht elegant ndodhen në Cekmekoy, Stamboll. Prona ka tre kate dhe ofron vila me gjashtë dhoma gjumi. Shtetësia mund të merret

 • Istanbul
 • 6 Dhomat e gjumit
 • Vilë
 • 538m²

€1 747 000 Përditësimi i fundit: 8 Dita

Projekti i vilës ndodhet në Dosemealti, Antalia, një rajon i qetë dhe i mrekullueshëm, larg ngutjes dhe nxitimit të qytetit.

 • Antalya
 • 7 Dhoma e gjumit
 • Vilë
 • 477m², 510m²

Nga €1 021 000 Përditësimi i fundit: 10 Dita

Këto apartamente të dizajnuara në mënyrë unike janë në Kagithane, Stamboll. Apartamentet janë në dy blloqe njëmbëdhjetëkatëshe dhe ofrojnë apartamente me dy dhe tre dhoma gjumi.

 • Istanbul
 • 2, 3 Dhomat e gjumit
 • Apartament
 • 122m², 199m²

Nga €546 000 Përditësimi i fundit: 11 Dita

Projekti i vilës ndodhet në vijën bregdetare në Gundogan, një nga zonat më piktoreske në Bodrum.

 • Mugla
 • 5 Dhomat e gjumit
 • Vilë
 • 450m²

€3 500 000 Përditësimi i fundit: 12 Dita

Shtetësia turke

Qeveria turke ka rregullore për dhënien e nënshtetësisë turke për shtetasit e huaj, me kusht që i huaji të mos ketë shkelur ligjet turke të imigracionit dhe të ketë përmbushur kushtet e programit. Përditësimi i fundit, në fuqi që nga qershori 2022, do të thotë se të huajt që blejnë pasuri të paluajtshme me vlerë të paktën 400,000 USD kanë të drejtë të aplikojnë për nënshtetësinë turke. Kjo e drejtë vlen jo vetëm për investitorin, por edhe për bashkëshortin e martuar ligjërisht, fëmijët nën 18 vjeç dhe fëmijët e çdo moshe me aftësi të kufizuara.

KËRKESAT

Ekzistojnë mundësi dhe kërkesa të ndryshme për të marrë nënshtetësinë turke:

 • Blini pronë me vlerë të paktën 400,000 USD. Prona duhet të mbahet për tre vjet.
 • Vendosni një depozitë në para prej 500,000 USD në çdo bankë turke. Paratë duhet të mbahen për tre vjet.
 • Investoni 500,000 USD në kapital fiks, obligacione qeveritare ose aksione. Investimet duhet të mbahen për tre vjet.
 • Punësoni një fuqi punëtore turke prej të paktën 50 vetësh.

PRANUESHMËRIA

Për t'u kualifikuar për programin, aplikanti kryesor duhet:

 • Të jetë të paktën 18 vjeç.
 • Asnjëherë nuk kam qëndruar ilegalisht në Turqi.
 • Paguani taksat dhe kostot për procesin.

PËRFITIMET E SHTETËSISË TURKE

Turkiye ka shumë më tepër për të ofruar sesa thjesht një vend turistik ku vizitorët mund të shijojnë klimën e butë mesdhetare, natyrën e bukur, kuzhinën e shijshme dhe mikpritjen e pamposhtur. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore:

 • Ju bëheni qytetar në të njëjtën kohë me familjen tuaj. Sipas kushteve të programit të shtetësisë turke, ju mund të përfshini bashkëshortin tuaj, fëmijët nën 18 vjeç dhe fëmijët me aftësi të kufizuara të çdo moshe në aplikimin tuaj.
 • Ka mundësi të shumta për investitorët, qoftë përmes investimeve fitimprurëse, zhvillimit të biznesit apo blerjes së pasurive të paluajtshme.
 • Udhëtoni pa viza pasi mbajtësit e pasaportave turke kanë akses pa viza dhe pa viza në mbërritje në më shumë se 110 vende në mbarë botën, duke përfshirë Japoninë, Singaporin dhe Korenë e Jugut.
 • Programi ofron një shkurtore për zhvendosjen në SHBA nën vizën e biznesit E-2 të SHBA.
 • Merrni shtetësinë e dyfishtë pasi investitorët nuk kanë nevojë të heqin dorë nga shtetësia e tyre amtare.
 • Turkiye garanton mirëqenien e qytetarëve të saj dhe si qytetar turk, ju keni të drejtë të merrni shërbime shëndetësore dhe arsimore falas.
 • Perspektiva për t'u bërë qytetar i Bashkimit Evropian. Turkiye vazhdon të ndjekë hyrjen e saj në Bashkimin Evropian dhe po negocion udhëtimin pa viza në vendet brenda zonës Shengen.
 • Nuk ka asnjë kërkesë për të deklaruar të ardhurat tuaja ose asetet rrjedhëse në vende të tjera. Nuk ka as kufizime në trashëgiminë e pasurive të paluajtshme dhe aseteve.

DOKUMENTAT E DUHUR PËR SHTETËSINË TURKE

Çdo aplikant ka kushte dhe statuse të ndryshme. Kjo është një përmbledhje e dokumenteve të kërkuara:

 • Formulari i aplikimit
 • Certifikate lindje
 • Pasaporta e vlefshme e çdo aplikanti
 • Katër foto biometrike, me ngjyra të përmasave të pasaportës të secilit anëtar të familjes
 • Leje qëndrimi me vizë turistike të vlefshme në pasaportën tuaj
 • Të gjitha dokumentet e nevojshme për të vërtetuar marrëdhënien tuaj me bashkëshortin dhe/ose fëmijët nëse ka (certifikatë martese, çertifikatë lindjeje)
 • Kopjoni ID-në turke dhe adresën e të afërmve të aplikantit në Turkiye, nëse është e aplikueshme.
 • Fletën e pagesës së tatimit
 • Raporti i vlerësimit
 • Faturë bankare që tregon pagesën minimale prej 400,000 USD
 • Titulli ose zotimi i noterizuar i blerjes së pronës
 • Dëshmi se të gjithë aplikantët kanë një dosje të pastër kriminale
 • Dëshmia e sigurimit shëndetësor (e vlefshme në Turqi)

Nevojitet njohuri dhe përvojë e specializuar për t'u siguruar që dokumentet të përgatiten saktë. Prandaj rekomandohet fuqimisht që të merret mbështetje ligjore pasi çdo aplikant ka kushte dhe statuse të ndryshme.

PROCESI I FITIMIT TË SHTETËSISË TURKE ME INVESTIME

 • Blerësit dhe investitorët e mundshëm që blejnë pasuri të paluajtshme me vlerë të paktën 400,000 USD me një kufizim tre-vjeçar të rishitjes mund të aplikojnë për nënshtetësinë turke.
 • Pasi të keni gjetur një pronë të përshtatshme, duhet të hapni një llogari bankare në Turkiye për të përfunduar blerjen.
 • Vlera e pronës duhet të përcaktohet nga regjistri turk i tokës dhe kadastri i Ministrisë së Mjedisit dhe Urbanizimit për t'u lëshuar një certifikatë e pranueshmërisë.
 • Pas dhënies së lejes së qëndrimit, ju mund të aplikoni për shtetësi. Kërkesa dorëzohet në Drejtorinë Krahinore të Regjistrimit dhe Shtetësisë me miratim dhe leje qëndrimi.
 • Ju do të duhet të vizitoni Turqinë një herë për të përfunduar marrjen e shtetësisë. Procesi zgjat nga 2 deri në 6 muaj.
 • Me mbështetjen ligjore dhe udhëzimet e duhura të ekspertëve të besueshëm, marrja e nënshtetësisë turke është një proces mjaft i thjeshtë.

METODAT E TJERA TË FITIMIT TË SHTETËSISË TURKE

Ka mënyra të tjera për të marrë nënshtetësinë. Sipas sistemit Turquoise Card, i cili u prezantua në vitin 2017, mund të merret një lloj shtetësie alternative, e cila jep pothuajse të drejta të plota. Ai është i hapur për drejtuesit e biznesit dhe investitorët ose ata që kanë aftësi në ekonomi, teknologji, kulturë, art dhe sport. Një pronar i pronës që ka jetuar në Turqi për një periudhë të pandërprerë prej 5 vjetësh mund të aplikojë gjithashtu për shtetësi. Mund të merret edhe me lindje ose martesë, në varësi të kushteve të caktuara.

PYETJE TË SHPESHTA

1. A është e mundur që familja ime të marrë nënshtetësinë turke?

Po, ju dhe çdo fëmijë nën 18 vjeç mund të kualifikoheni për shtetësi.

2. A mund ta shes pronën time pasi të marr nënshtetësinë turke?

Ju duhet të zotëroni pronën tuaj për të paktën tre vjet pas aplikimit tuaj. Pas tre viteve, ju do të jeni në gjendje të shisni pronën tuaj duke mbajtur ende shtetësinë turke.

3. A duhet të jetoj në Turkiye për të marrë nënshtetësinë turke?

Ti nuk.

4. Cilat kombësi kanë të drejtë të aplikojnë për nënshtetësinë turke?

Të gjitha kombësitë që janë në gjendje të blejnë një pronë ose të investojnë në Turqi kanë të drejtë të aplikojnë.

5. A mund të zotërojnë shumë njerëz të njëjtën pronë?

Po, prona mund të ketë shumë pronarë.