Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Ishulli Kleopatra, i njohur ndryshe si ishulli "Selfie"


Ky ishull ishte vendtakimi i mbretëreshes Kleopatra dhe gjeneralit Antoni dy mijë vite më parë dhe tani është destinacion pushimesh. Bileta kushton 30 lira turke për ta përdorur varkën. Pasi e paguani tarifën, ju do ta gjeni rrugën që ju dërgon në varkë. Pasi arrini atje, ju do të njoftoheni për komoditetet dhe gjëra të tjera që janë si një muze. Pas investimeve të bëra në ishull, kushton 30 lira turke për të hyrë në ishull. 

Pjesa interesante e ishullit është sepse besohet që rëra është sjellur nga Egjipti këtu dhe është e mbrojtur duke e bërë zonën të mbrojtur. 

Arsyeja pse ishulli quhet "ishulli Selfie" është sepse plazhi është shumë i cekët dhe shumica e njerëzve e kanë të mundur të bëjnë "selfie" dhe fotografi. 

Derisa njerëzit qëndrojnë gjatë gjithë ditës në plazh, shumica preferojnë t'i shikojnë rrënojat e ishullit. Origjina e ishullit vjen nga Cariani, që ishte nën pushimin e Rhodes për një kohë të gjatë dhe rrënojat e mbetura janë nga periudha bizantine. 

Muret, tempujt dhe rrënojat e popullësisë Kedrai ndodhen poashtu në ishull. Ata që duan të vijnë këtu dhe t'i shohin rrënojat duhet të ecin përgjatë një rruge të vështirë.