0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Katër gjërat që duhet t'i bëni para shpërnguljes!


Për qiramarrësit, shpërngulja është një detyrë e vështirë dhe përplot me sfida. Lista e prioriteteve që duhet bërë gjatë shpërnguljes mund ta bëjë këtë më të lehtë. Ju mund të planifikoni se si të vendosni gjërat tuaj në shtëpinë e re para se të shpërnguleni, dhe mund ta pastroni paraprakisht. Kështu, ju kurseni kohën dhe lodheni më pak.

Ju keni gjetur shtëpinë ku doni të jetoni, çfarë duhet të bëni tani? Këtu janë katër gjërat që ju duhet t'i bëni para se të shpërnguleni!

Kalkuloni gjithçka 

Edhe pse ju bëni planin më të mirë, problemet e logjistikës mund t'ju shfaqen gjatë shpërnguljes. Për ta parandaluar këtë, nuk mjafton të dini dimensionet dhomës ose ku t'i vendosni gjësendet për t'u shpërngulur.

Për shembull, ku mund të parkohet makina me gjësende gjatë transportit? A mundet divani i madh të hyjë në dhomën e ndenjes përmes derës? Ose sa gjëra mund t'i mbajë ashensori? Sa është e sigurtë ndërtesa për transportuesit? Të gjitha këto probleme duhet kalkuluar kështu që ju do të shmangni gjithë punën dhe do të shpërnguleni sigurt. 

Dokumentoni mjedisin tuaj

Një prej çështjeve që ka ardhur në agjendë në vitet e fundit është shkrepja e fotografive të shtëpive të reja si një dokument kur nevojitet. Para se të vendoseni në shtëpi, shkrepni fotografi në dysheme, çati, banjo, dyer, xhama dhe kudo që mendoni. Më pas, nëse ju duhet të shpërnguleni nga kjo shtëpi, ju mund të dëshmoni se ka pasur prishje të dritareve kur ju keni arritur fillimisht. Në anën tjetër, jini të sigurt se bojleri apo sistemi i ngrohjes ka punuar para se të shpërnguleni! 

Bëni pastrim para se të shpërnguleni 

Ju mund ta bëni punën tuaj më të lehtë duke pastruar shtëpinë para shpërnguljes. Nëse doni të pastroni shtëpinë me një kompani, ju duhet të lini termin dhe t'i njoftoni ata për datën e caktuar. Nëse ka zona në shtëpi që ju veçanarisht i doni të pastruara, duhet të informoni personin që do ta bëjë pastrimin. Ju duhet të jeni të kujdesshëm me pastrimin e pjesëve të kuzhinës dhe banjos. Është gjithashtu e lehtë të kesh shtëpinë e re të pastruar para se të vijnë orenditë. 

Siguroni gjërat tuaja

Sigurimi i shtëpisë: Është sigurim i ndërtesës, shtëpisë apo pajisjeve në shtëpi kundrejt ndonjë fatkeqësie apo situate negative. Nëse jeni qiramarrës, ju mund t'i siguroni pajisjet tuaja. Për ta siguruar gjithë shtëpinë, ju duhet të merrni polisën me mbulim të gjerë. 

Edhe pse ka garancione të ndryshme në këtë sigurim, kryesorja është ndaj zjarrit. Përpos zjarrit, ka sigurim edhe për mbulime shtesë. Shërbimet si përmbytjet, thyerja e xhamit, vjedhja, hidrauliku dhe energjia elektrike përfshihen gjithashtu në mbulimin shtesë. Kompanitë e sigurimeve ofrojnë pako të ndryshme sipas garancive në sigurimin e shtëpisë. Kosto ndryshon sipas vendndodhjes së pronës, llojit të garancisë dhe kompanisë së sigurimit.

Kur blini një pronë nga ne, ne do t'ju ndihmojmë t'i zgjidhni të gjitha këto gjëra. Shpërngulja mund të jetë stresuese kështu që ne përpiqemi të heqim stresin nga ju në mënyrë që të mund të shijoni shtëpinë tuaj të re!