0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Katër rrugët më të bukura për t'i mirëpritur pranverat herët


Pas një dimri interesant, shenjat e para të pranverës paraqiten. Edhe pse shenjat e para paraqiten në disa qytete, ka regjione në Turqi ku pranvera vjen më herët se kudo tjetër. 

Koha ideale është tani! DATCA

Periudha ideal për ta mirëpritur pranverën në Egje nis në mes të shkurtit. Prej se DATCA dhe rrethina e tij janë nën ndikimin e maleve dhe detit, pamjet e bukura shfaqen në fillim të pranverës. Rrugët ku kalojmë përreth janë të gjitha përplot me ngjyra. Regjioni është në një pikë ku Mesdheu dhe Egjeu takohen. Andaj, ka shumë nxehtësi dhe është e vështirë të shkosh për hiking.

Megjithatë, pranvera dhe madje kjo periudhë janë ideale për muajt e trekking. Një prej katër seksioneve të Carianit, që është me gjatësi totale prej 850 kilometrash, nis nga Old Datçka. Rruga kalon përmes porteve detare deri në qytetin antik të Knidosit dhe Akyakas. 

Për një përvojë të shijshme ... URLA

Urla është një prej vendeve më të shijshme ku ju mund ta përjetoni pranverën në këtë periudhë. Zgjedhja e hoteleve është thelbësore andaj ju mund të përfitoni nga restaurantet e hoteleve.  

Në mbrëmje, është qetë dhe këndshëm pasi ato u shërbejnë vetëm mysafirëve të hotelit. Këshilla jonë është të uleni në kafene, të bisedoni me miqtë tuaj dhe të hani ushqimin tuaj. Mund të ndaleni pranë Keramikos në pazarin që përgatit koleksione për kuzhinierë të famshëm dhe të blini disa përbërës për shtëpi. Ju gjithashtu mund të bleni sapunë natyralë nga Kekliktepe. Para se të ktheheni, mos harroni të blini disa pasta me barishte të përziera dhe biskota të vogla me tahini nga furra Konal, e cila është një nga më të vjetrat e Urlas. Gjithashtu, vaji i ullirit është shumë i popullarizuar këtu, kështu që nëse dëshironi të blini, duhet të vizitoni Olivurla.

Ngisni bicikletën në rrugën drejt Fethiye

Fethiye është një prej vendeve që i mahnit njerëzit me natyrën magjepëse. Ka shumë rrugë për bicikleta për ata që duan të pushojnë edhe nën pemë dhe të marrin aromën e frutave. Rruga jonë e preferuar është të nisemi nga qendra e Fethiyes, të arrijmë në Kayakoy përmes rrugëve dhe të shkojmë më pas në Darbogaz dhe në luginën Gemiler. 

Nga qendra e Fethiyes, ju mund të shkoni në Keciler dhe Kayakoy. Kjo rrugë është tërsisht me pyje dhe ka shumë pak trafik. Kur arrini në Kayakoy, ju mund të pushoni duke vizituar shtëpitë e vjetra greke. Nëse ju doni, mund të ktheheni në qendrën e Fethiyes në rrugën kryesore ose nga rruga që keni ardhur. 

Aty ku lulëzojnë të gjitha pemët, ALANIA

Në pranverën e hershme, ju mund të vizitoni një nga qytetet më të bukura që Turqia ka. Alania ka një det të bukur, plazhe të mëdha dhe një llojëshmëri të panumërt pemësh që japin fryte. Zona ofron një kombinim të madh të kulturës, historisë dhe natyrës, duke kontribuar në përvojën përrallore të mysafirëve.

Filloni udhëtimin tuaj në Alania nga lumi Dim që u jep njerëzve qetësi dhe një shans për të admiruar natyrën. Ju madje mund të merrni me qira një biçikletë dhe të shkoni me biçikletë në lum, i cili është 25 kilometra nga qendra e qytetit. Gjatë rrugës, së pari do të hasni në rrugën bregdetare që ofron një pamje të mrekullueshme të plazhit të pastër. Së fundmi, mos u largoni pa parë Shpellën Dim, Kullën e Kuqe, Kantierin e Anijeve, Kështjellën e Alanias dhe shikoni perëndimin e diellit nga Plazhi i Kleopatrës.