Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Kopshtet e Lavenderit të fshatit Kuyucak


Nëse ju kaloni pranë Ispartas, ju do ta ndjeni erën e bukur që vjen nga kopshtet e lavenderit të fshatit Kuyucak. Ky fshat është ndër vendet në Turqi ku miiona njerëz e vizitojnë vit pas viti. Ky vend është aq mahnitës sa që mund të konkurrojë me Francën. Kjo zonë tregon shembull të mrekullueshëm të zhvillimit rural. 

A nuk është e gjithë jetë shpresë dhe ëndërr? Mirë, kopshti i lavenderit në Isparta ishte një ëndërr dhe tani është realitet për të gjithë falë Ali Sağdaş. Ali është një inxhinier dhe e ka filluar projektin e tij duke bërë mjaltë lavenderi. Derisa projekti i tij vazhdon, kjo rezultoi me pamjen që ju shihni tani. Projekti ishte shfaqur në vitin 2015 dhe nisi në vitin 2016. Falë projektit, njerëzit e këtij fshati, sidomos femrat, janë mësuar se si të zhvillojnë, prodhojnë dhe riprodhojnë produkte nga këto lule me ngjyrë. Kopshti i lavenderit hap dyert për vizitorët e vet mes datave 25 qershor - 15 gusht. Për ata që duan të vizitojnë këtë zonë, është e mundur të shkoni në fshat duke marrë bicikletë me qira, dhe keni mundësinë të bëni fotografi nga perëndimi dhe lindja e diellit.