Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Qyteti i vogël i Finike


Ky qytet është i njohur si zemra e jugut. Nëse doni të keni pushime të qeta në detin Mesdhe, Finike është ndër vendet që duhet t'i konsideroni për t'i vizituar. 

Dikur ishte i sunduar nga helenët, romakët, bizantinët, seljukët dhe osmanët shkaku i vendndodhjes së tij. Nëse jeni duke udhëtuar në një qytet të Mesdheut nga regjioni i Egjeut, atëherë Finike duhet të konsiderohet si ndalesë. Të ardhurat e banorëve vijnë nga plantacionet e portokajve, shegave dhe portokajve të hidhur.  

Qyteti ishte një vendbanim për licianët në shekullin e pestë. Kjo zonë është ende një destinacion për turistvt që vijnë nga rruga Lycian. Vizitorët mund t'i shohin teatrin antik, varret memoriale të Xataburas, shtëpitë në kodrat e maleve.

Në qytet, ju mund ta gjeni qetësinë pasi pakë njerëz përdorin veturat. Banorët preferojnë motoçikletat dhe bicikletat si mjete udhëtimi. Qyteti ka shumë vende për ju që t'i shijoni plazhet.