KAMP NË UJË DHE PEMË PRANË LUGINËS SË GJELBËR

KAMP NË UJË DHE PEMË PRANË LUGINËS SË GJELBËR

Një vend "i fshehur" i vendosur në Luginën e Gjelbër (Yeşil Vadi) 20 kilometra nga zona Fethiye e Muğla ofron një mundësi tjetër pushimi për vizitorët e saj me degët e pemëve dhe çadrat e kampeve të ndërtuara mbi ujë.

• Lugina e Gjelbër, e cila është një nga vendet e frekuentuara nga turistët në lagjen Yanıklar, tërheq vëmendjen e kampuesve që e duan natyrën si dhe vizitorëve ditorë.

• Mustafa Ergünce, i cili është një sipërmarrës në rajon, krijoi një kamp çadrash me litarë çeliku në ujë dhe degë druri të larta tre deri në dhjetë metra për adhuruesit e natyrës.

Kampistët që ngjiten në platformë me shkallë prej druri dhe çadra po qëndrojnë në një tendë duke u lëkundur në degë dhe gjejnë mundësinë të qëndrojnë vetëm me natyrën. Duke siguruar mundësinë për t'u çlodhur në platformat prej druri të ndërtuara, lugina u ofron vizitorëve të saj mundësinë të qetësohen me pishinat e saj natyrore.

"NE OFROJMË NJË JETË TË JASHTËZAKONSHME KAMPINGU" 

Menaxheri i biznesit Mustafa Ergünce, tha në një deklaratë se njerëzit erdhën atje për t'u freskuar nga nxehtësia. Ata që qëndrojnë në kamp mund të notojnë në ujë të ftohtë me akull dhe të hipin në luhatjet e ndërtuara në ujë, derisa vazhdoi:

"Ata që dëshirojnë mund të sjellin dhe vendosin çadrat e tyre dhe të tjerët që dëshirojnë të qëndrojnë në çadrat tona mund ta bëjnë këtë. Në majë të pemëve, ne bëmë çadra, duke qëndruar në litarë çeliku, ndërtuam pavione mbi ujë. Njerëzit vijnë në strehim duke bërë një rezervim 1-2 muaj më parë. Ata që sjellin çadrat e tyre paguajnë 25 lira dhe të tjerët që vendosin të qëndrojnë në çadrat tona paguajnë 60 lira. Ju mund të gjeni gjithçka që si një dhomë hoteli në çadrat tona. Ekziston një tendë që lëkundet në ajër, fiksuar në ajër, fiksuar mbi ujë, pluskon mbi ujë, dhe ne ofrojmë mundësinë e një jete të jashtëzakonshme kampingu. Të gjithë mund ta përjetojnë atë ndjenjë këtu”.

• "MJEDIS JASHTËZAKONISHT I QETË" 

Gizem Aslandal, e cila qëndroi atje më parë tha se natyra e Fethiye, ku ajo erdhi për herë të parë me pushime, ishte e mrekullueshme. Aslandal, e cila theksoi se ata që duan të jenë në natyrë duhet të kenë një pushim në Luginën e Gjelbër:

"Është një ndjenjë shumë e bukur të qëndrosh mbi ujë, veçanërisht nëse dëshiron të integrohesh me natyrën. Ata që duan të bëhen një me natyrën duhet të vijnë vërtet këtu. Ne qëndruam pesë metra mbi tokë dhe ajo po lëvizte. Një mjedis jashtëzakonisht i qetë ... një vend larg jetës së qytetit, zhurmës dhe çdo tingulli".

Fırat Dindar, e cila ishte me pushime me miqtë e tij, tha se ai e pa Luginën e Gjelbër në internet. Duke vënë në dukje se fusha e gjelbër e zonës së kampingut dhe uji i ftohtë me akull, Dindar, tha: "Ne me të vërtetë na ka pëlqyer sesi u shpërndanë çadrat përreth dhe komoditetet e ofruara. Ne vendosëm çadrat tona në lartësi të madhe. Fjetja atje ishte aq relaksuese".