0
Telefono tani +90 242 511 99 98 Celular +90 538 888 16 16

Mirësevini në Bitlis, Budakli


Shijoni burimin e nxehtë të ujit në minus 20 gradë. Fshati Budakli është shtatë kilometra larg nga distrikti Guroymak i Bitlisit.

Që prej se buallicat nuk largohen nga hangaret në sezonin brutal të dimrit, ato dërgohen në burimin e nxehtë ujit çdo dhjetë ditë për t'u pastruar nga pronarët e tyre. 

Pronarët e kafshëve që i dërgojnë buallicat e tyre në burimet e nxehta të ujit për pastrim i bashkohen atyre. Buallicat që kanë nevojë për ujë të ngrohtë në muajt e verës, gjithashtu i duan edhe burimet nxehta të ujit në dimër. 

Kafshët dhe njerëzit përdorin burimet e nxehta të ujit për terapi. T'i shohës buallicat duke u relaksuar në ujë tërheq vëmendjen e fotografëve nga e gjithë bota. 

Fotografët që vijnë në këtë regjion fotografojnë buallicat dhe kontribuojnë në promovimin e regjionit.