THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Shkollat ndërkombëtare në Turqi


Shkollat ndërkombëtare në Turqi

Turqia mirëpret njerëz të panumërt të huaj nga e gjithë bota për qëllime të ndryshme të tilla si puna, zhvendosja, imigrimi, etj. Kryesisht ata vijnë me familjet e tyre, kështu që arsimi është një çështje e rëndësishme. Ka shumë zgjedhje për njerëzit që preferojnë të jetojnë në Turqi për një kohë. Sistemi arsimor turk ofron një stil që ndryshon vazhdimisht dhe pjesërisht i akredituar. Nëse dëshironi që fëmijët tuaj të marrin një arsim të klasit botëror dhe të mos vuajnë kur ata vendosin të vazhdojnë arsimimin e tyre në një vend tjetër, Turqia ofron një gamë të gjerë opsionesh si shkollat ndërkombëtare. Shkollat ndërkombëtare në Turqi ofrojnë një arsim të standardit të lartë, shumëkulturor, dygjuhësh me akreditim nga institucionet amerikane dhe evropiane. Kurrikula e tyre është e ndryshme nga shkollat turke, por disa prej tyre sigurojnë një akreditim edhe nga Ministria e Arsimit e Turqisë. Në tërësi, është e dobishme të kesh informacion mbi shkollat ndërkombëtare të Turqisë, para se të zhvendosesh.

Arsimi ndërkombëtar me standard të lartë

Shkollat ndërkombëtare ofrojnë një mjedis multikulturor me studentë nga vende të ndryshme. Ka edhe studentë turq, por në numër të vogël. Kurrikulat e tyre dhe gjuha fillore e arsimit ndryshojnë në varësi të shkollës, por kryesisht është anglishtja. Ata janë të akredituar në klasa të ndryshme botërore dhe sigurojnë transferim të lehtë nga shkollat në vendet e tjera. Kurrikula, gjuha dhe kërkesat e tyre ndryshojnë nga njëra në tjetrën, së bashku me tarifat e shkollimit. Prandaj, është më mirë të bëni një listë dhe t'i kontaktoni ata drejtpërdrejt për informacion më të hollësishëm. Shumica e tyre janë të vendosura në metropole si Stamboll, Ankara, Izmir, Antalia, etj. Të gjithë kanë akreditime nga institucione të njohura në botë si NEASC (Shoqata e Shkollave dhe Kolegjeve "New England") ose ECIS (Këshilli Evropian i Shkollave Ndërkombëtare).

Këtu janë disa shembuj për të ndihmuar në fillimin e kërkimit tuaj:

Antalia

1. Kolegji Ndërkombëtar i Komunitetit të Antalias (ICCA): Ai ofron programe të shkollës parashkollore, fillore dhe të mesme me anglishten si gjuhë primare të arsimit, të plotësuara me turqisht. Ai pranon studentë të moshës ndërmjet 3-14 vjeç.

2. Kolegji TED Antalia: Ai ofron programe të çerdhes, shkollës fillore dhe të shkollës së mesme me gjuhën turke, angleze dhe gjermane si gjuhë primare. Ka anëtarësim në institucione ndërkombëtare si IBO, CIS, ECIS dhe Eko-Schools.

3. Shkollat ISTEK Antalia: Ofron mësim në gjuhët turke, angleze dhe gjermane. Shumica e mësuesve të saj të gjuhës angleze janë vendas.

Izmir

1. Shkolla Ndërkombëtare MEF: Ajo ofron programe për vitet e hershme, arsimin fillor dhe të mesëm me anglishten si gjuhën primare të mësimit. Përgatit studentët për Provimet Ndërkombëtare të Universitetit të Kembrixhit.

2. Kolegji Amerikan Privat i Izmirit (ACI): Është shkolla e parë turke e cila është akredituar nga ECIS dhe CIS. Ajo ofron programin e diplomës IB.

Stamboll

1. Shkolla Ndërkombëtare Britanike (BISI): Ofron programe të shkollës parashkollore, fillore dhe të mesme me anglishten si gjuhën e tyre kryesore të arsimit. Programet përfshijnë një Kurrikulë Kombëtare të Modifikuar Angleze, IGCSE dhe një Program Ndërkombëtar të Bacalaureate.

2. Shkolla Ndërkombëtare e Stambollit: Ofrohen programe të shkollës parashkollore, fillore dhe të mesme. Ka një akreditim nga Ministria e Arsimit e Turqisë, Kembrixh si një Shkollë Ndërkombëtare është një anëtare e Shoqatës Ndërkombëtare të Shkollave.

3. Shkolla e Mesme Amerikane Uskudar: Ka një kurrikulë me bazë amerikane me anglishten si gjuhë primare të arsimit. Është një nga shkollat më të vjetra dhe prestigjioze në Turqi.

4. Shkolla Pierre Loti: Ka një kurrikulë të pavarur me frëngjishten si gjuhë fillore të arsimit. Programi jep një Diplomë Bacalaureate Franceze.

5. Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg (Shkolla e Mesme Austriake e Shën Gjergjit / Karakoy Shën Gjergji): Daton nga shekulli i 19-të, themeluar nga misionet evropiane ose amerikane në Turqi. Gjuha primare e arsimit është gjermanishtja.

Ankara

1. Bilkent Laboratory & International School (BLIS): Fëmijët e moshës ndërmjet 4-19 pranohen për shkollën e tyre private ditore. Ka programin IB Diploma.

2. Grupi Studimor i Ambasadës Britanike: Themeluar nga Ambasada Britanike në Ankara, pranon kryesisht shtetas britanikë të moshës midis 3-11 vjeç. Ajo ofron Kurrikulën Kombëtare Angleze, me anglishten si gjuhën primare të mësimit.

3. Shkolla George C. Marshall: Ndodhet në bazën ushtarake turke në Balgat, ish-pronë e ushtrisë amerikane. Qytetarët e ShBA-së dhe personeli i ambasadës kanë përparësi për t'u regjistruar. Pranon fëmijë të moshës 5-18 vjeç. Ai ndjek sistemin arsimor amerikan me anglishten si gjuhën primare të arsimit.

4. Shkollat private Tevfik Fikret: Është një shkollë franceze që pranon studentë të moshës nga 6-18 vjeç. Gjuha kryesore e arsimit është frëngjishtja.

5. Kolegji TED: TED është një fondacion që ka shkolla në shumë provinca të Turqisë. Është një nga shkollat më të vjetra dhe më prestigjioze të vendit. Ai pranon studentë të moshës 6-18 vjeç me një provim dhe gjuha primare e arsimit është anglishtja.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question