THIRRNI TANI +90 242 511 99 98 MOBIL +90 538 888 16 16 GJENI NJË PRONË

Turqia është e famshme për qebabët e saj


Turqia është e famshme për qebabët e saj

Vizitorët që vijnë në Turqi, sidomos nga Mbretëria e Bashkuar, kanë ide se si një qebab duket dhe çfarë shije ka. Mirë, për të qenë të sinqertë, qebabin mund ta porositni pas një nate në kafenetë e Mbretërisë së Bashkuar. Qebabët këtu nuk janë si pjesë e ushqimit, por për mënyra të ndryshme, në të cilat mishi përgatitet në grill. Fjala "izagara" nënkupton grill.

Pra, vendi ku mishi vendoset është horizontal dhe quhet "sis qebab", por kur është vertikal atëherë quhet "doner qebab". Ushqimi që mund të përdoret mund të jetë i viçit, deles apo pulës. Qebabët mund të shërbehen në mënyra të ndryshme. 

  • Në një pjatë me oriz, perime të fërguara ose me qepë

  • Me jogurt 

  • E mbështjellë me lavë (një tortilë e hollë si bukë) - durum.

Derisa shumica eneve, britanikëve hanë qebabët jashtë derisa shëtisin apo marrin një taksi nga shtëpia, shumica e turqve nuk e bëjnë këtë. Pra, gjejeni se ku mund ta porosisni "durum"-in dhe do t'ju vijë e mbështjellur në letër, të cilin mund ta hani. Do të përmbajë mishin e zgjedhjes suaj, qepë dhe kjo është e tëra. Natyrisht, askush nuk do t'ua ndalojë t'u hedhë keqap apo majonez. Ngjanjëherë, vjen me sallatë të gjelbër dhe gjithmonë me ajran, por edhe jogurt, që është shumë i popullarizuar këtu. Për çfardo qebabi që vendosni, ju mund të sigurohuni që është i shijshëm dhe jo i shtrenjtë.

Të rejat & Vështrimet

Chat
Ask a question